Letos jsme se sešli v Muzeu Krkonoš

Zaměřili jsme se na moderní expozice a expoziční design

Společně s našimi hosty jsme hledali odpověď na otázku, jaká by měla být "úspěšná expozice"? Podrobně jsme se zaměřili na návrhy, design a provoz moderních expozic. Přivítali jsme zajímavé hosty. Scénograf Ivo Plass nám společně s panem architektem Svojanovským představili připravovaný projekt nové expozice Josefa Gočára v Semíně a popsali nám, jak by měla probíhat spolupráce mezi scénografem a architektem při návrhu expozic. Následovalo velmi důležité téma, správa, údržba a řízení expozic. Od našich hostů jsme se dozvěděli, jak funguje operační systém expozice, a to nejen z pohledu provozovatele muzea, ale i z pohledu návštěvníka. Nechyběla ani nová, nicméně v dnešní době hojně diskutovaná témata, jako je využívání AI v expozicích (tématu se skvěle zhostil Martin Gazda z IS Produkce) nebo propojení školní výuky s návštěvou muzejní expozice. Jak pracovat se světlem v expozicích nám představil Michal Kozák ze společnosti Etna iGuzzini a  co všechno umí SMART Guide, a proč by měla být muzea součástí této komunikační platformy nám představil Jan Hlavatý. 

A to zdaleka není vše:-) Nechyběla ani prohlídka expozice se skvělými průvodci z Muzea Krkonoš a příjemné posezení při sklence dobrého vína. 

Poděkování patří všem účastníkům, organizátorům, partnerům, hostům a zvláště pak velké díky Muzeu Krkonoš, že jsme zde mohli konferenci uspořádat. 

 

Již brzy se můžete těšit na video:-)

Nemohli jste se konference zúčastnit? Nevadí. Pošlete nám svůj email na libuse.pitelkova@avmedia.cz a pošleme vám odkaz na záznam.

Těšíme se s vámi na viděnou zase příště.

Za organizační tým, Líba