Prostory historického jednacího sálu Poslanecké sněmovny opět po roce zažily milou změnu: sešly se v nich bezmála dvě stovky dětí a pedagogů z celé republiky, aby si společně prožily finále 10. ročníku projektu Srdce s láskou darované. Přinesly s sebou spoustu pozitivní energie, radost, lidskost, odhodlání, podporu a porozumění. Letos bylo předáno dvacet ocenění, historicky nejvyšší počet. Celkem se do jubilejního ročníku zapojily tisíce dětí se stovkou krásných projektů, symbolických Srdcí, která vyrobily v týmu a věnovaly je těm, kteří si to podle nich zaslouží. Aby je potěšili nebo jim pomohli.

Projekt, který pomáhá utužovat mezilidské vztahy napříč generacemi a nezná hranice v rozdávání radosti a konání dobrých skutků, se tradičně koná pod záštitou předsedy Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR. Paní Markéta Pekarová Adamová také všechny přítomné v sále přivítala a předala dětem i pedagogům několik ocenění. Spolu se zakladatelkou projektu Janou Jenšíkovou také slavnostně otevřely Síň slávy Srdce a uvedly do ní tři učitelky, které se významně zasloužily o rozvoj projektu. 

Přítomné děti zastupovaly na šest stovek oceněných, bohužel do sněmovny se všichni nevejdou. Do 10. ročníku Srdce s láskou darovaného se jich zapojily tisíce spolu se svými učiteli a vychovateli. Nejrůznějším způsobem je podpořili také rodiny, přátelé, školy, někde i celé obce a města. Vznikly nádherné příběhy, které přesahují rámec jednoho ročníku, mnoho škol se zúčastnilo poněkolikáté.

Jsme rádi, že jsme součástí. Stejně jako v našich projektech se snažíme za vším, co děláme, vidět lidi a jejich příběhy. A tolik pozitivních emocí a zářících dětských očí jako na slavnostním vyhlášení se v Poslanecké sněmovně často nevidí :-) Protože my v AV MEDIA jsme také srdcaři! 

Přehled všech vítězů ve všech kategoriích a celou galerii prací najdete na www.srdceslaskou.cz.