Aktuální software by měl být samozřejmostí, jak z uživatelského pohledu (nové funkce, vylepšené ovládání), tak z pohledu technického (bezpečnostní hrozby, kompatibilita s operačním systémem). Víme, jaká je realita na školách, ale proč tomu tentokrát věnovat pozornost a přejít na SMART Notebook 24? 

SMART Notebook verze 21.0 a dřívější vyžadoval aktualizaci zabezpečení, nyní jste možná obdrželi i automatický e-mail od výrobce s výzvou k upgradu. Lze jej provést i kdykoliv později než datum uváděné v oficiálním mailu. Ale doporučujeme to zbytečně neodkládat. Ideální je provést upgrade přes letní prázdniny a začít školní rok s aktuálním a plně funkčním SW.

Proč upgradovat na Notebook 24?

Upgrade na Notebook 24 je zdarma a poskytne lepší ochranu proti bezpečnostním hrozbám, několik nových funkcí a vylepšený uživatelský zážitek. Máte-li aktivní předplatné balíčku SMART Výukového SW, můžete navíc upgradovat na Notebook Plus 24 a využívat plně všechny možnosti SMART. 

Co vám to přinese:

  • Lepší zabezpečení: Notebook 24 nabízí vylepšenou ochranu dat, takže mohou uživatelé pokračovat v používání funkcí Notebooku, které znají a milují.
  • Optimalizaci zobrazení 4K: Pro ostrý a čistý vizuální zážitek.
  • Velikost plátna 16:9: Odpovídá většině moderních displejů a projektorů.
  • 4K Presenter: Přidávejte a upravujte zvuky, kontrolujte pravopis a přesně umisťujte objekty nebo text s novými nástroji pro zarovnání pro hladší přípravu a prezentaci lekcí.
  • Nové připravené zdroje a aktualizované nástroje pro měření: Bohatá galerie zdrojů, které lze přidat do výuky, jako jsou manipulátory, grafické organizátory a aktivity na výstupních lístcích"propustky".
  • Bez vodoznaku: Novější verze Notebooku již nemají vodoznak, který se objevuje při používání SMART Notebooku na počítači, který není připojen k interaktivnímu displeji SMART Board. To zpříjemní práci zejméma učitelům, kteří si připravují hodiny ve SMART Nogtebooku doma.

Co se stane, pokud neupgradujeme?

Pokud neaktualizujete, zobrazuje se uživatelům při otevření Notebooku chybová zpráva, i když mají aktivní předplatné SMART Výukového SW. V tomto případě funkce obsažené v Notebook Plus (včetně oblíbených cloudových LAB aktivit) již nejsou k dispozici, právě z důvodu ochrany dat!!!

Konkrétně se jedná o:

  • šablony herních aktivit
  • aktivity vyžadující studentská zařízení

Aktuální verze ke stažení zdarma přímo ze stránek výrobce: https://support.smarttech.com/downloads/notebook